Idealne rozwiązanie na wyszukaną potrawę zrobioną z prostych składników. Rewelacyjnie nadaje się na jedną z zakąsek na bankiecie z udzałem ważnych osobistości.
Składniki:
- 8 jajek ugotowanych na twardo
- 100 g czerwonego kawioru
- 100 ml majonezu
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Ugotowane jajka obrać, opłukać i osuszyć. Odciąć czubki, odłożyć, wyjąć ostrożnie żółtka. Spody jajek lekko ściąć, tek by mogły stać.
Żółtka posiekać, utrzeć z majonezem, dodać 80 g kawioru, doprawić farsz solą oraz pieprzem i wymieszać. Wydrążone jajka napełnić farszem, ustawić na półmisku i przykryć odciętymi czubkami. Na każdym położyć kilka ziarenek kawioru.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













