Taką wersję znanego powszechnie na całym świecie dania można spróbować na pograniczu USA i Meksyku
przepis z kuchni: amerykańskiej
czas: 15 minut
liczba porcji: 4
składniki:
8 jaj
po puszce zielonego groszku, tuńczyka w sosie własnym, czerwonej fasoli
1 łyżka masła
sól, mielona papryka
kilka kropel sosu tabasco
przyrządzanie:
Warzywa i tuńczyka dokładnie odsączyć. Jaja wymieszać i wylać na patelnię, na której wcześniej rozgrzać masło. Dodać sól i szczyptę papryki, smażyć ciągle mieszając. Gdy jajecznica jest już opowiednio ścięta, nałożyć na talerze, forumując kopiec. Obłożyć zielonym groszkiem, a na wierzchu umieścić tuńczyka wymieszanego z fasolą. Skropić sosem tabasco i natychmiast podawać z białym pieczywem.