Masz dość nudnej jajecznicy? Zdecydowanie bardziej wykwintne wydanie - z wędzonym łososiem i natką pietruszki. SMACZNEGO!
czas: 15 minut
liczba porcji: 4
składniki:
8 jaj
250 g wędzonego łososia
pól pęczka natki pietruszki
1 łyżka masła
sól, pieprz
przyrządzanie:
Na patelni stopic masło. Dodać pokrojonego drobno łososia i smażyć przez 2 minuty na niewielkim ogniu. Zdjąć z ognia i wlewać wbijane wcześniej po kolei do kubeczka jajka. Dokładnie wymieszać. Postawić z powrotem na palniku i smażyć, ciągle mieszając. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pod koniec smażenia dodać posiekaną natkę pietruszki.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













