Macie ochotę na jajecznicę na dość nietypową jajecznicę? Spróbujcie jej, a na pewno się zakochacie.

składniki:
- kilka garści młodych pędów pokrzyw
- 6 jajek
- 2 łyżki masła
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
- Umyte, osuszone i drobno posiekane pokrzywy wrzucamy na rozgrzane na patelni masło.
- Pokrzywy podduszamy aż zmiękną.
- Wybijamy jajka, mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














