Zamiast ketchupu możesz użyć koncentratu, albo dodać trochę majonezu. Jajka faszerowane kremem z tuńczyka polecają się na szybką przekąskę. Bardzo polecam!

składniki:
- 6 jajek
- 1 puszka tuńczyka
- 1 łyżka oliwy
- 2 łyżki ketchupu
- sól świeżo
- mielony pierz
przyrządzanie:
- Ugotowane jajka obierz, wyjmij żółtka. Posiekaj żółtka.
- Tuńczyka odsącz z zalewy, rozdrobnij widelcem, wymieszaj z żółtkami, oliwą i koncentratem pomidorowym lub ketchupem, solą i pieprzem.
- Kremem faszeruj białka, udekoruj zieleniną lub kawiorem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














