Jajka po benedyktyńsku to idealny pomysł na śniadanie, albo przystawkę. Koniecznie przetestujcie to niebanalne wykonanie!

składniki:
- 4 jajka
- 2 łyżki octu
- 1 łyżeczka soli
- wybrane dodatki: pieczywo, sos.
przyrządzanie:
- Do szerokiego garnka wlewamy dużą ilość wody, dodajemy sól i ocet.
- Jajka pojedynczo wbijamy do miseczki, a następnie wrzucamy jedno po drugim do gotującej się wody.
- Gotujemy przez 4 minuty, a następnie wyjmujemy i dobrze osączamy. Układamy na grzance, toście, kanapce i polewamy sosem holenderskim.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














