Bardzo prosta w przygotowaniu potrawa. Podana wykwintnie i w dobrym stylu. Idealna na niespodziankę dla kogoś bliskiego sercu, podana jako śniadanie do łóżka.
Składniki:
- 4 jajka
- 2 łyżki masła
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Jajka włożyć do osolonej zimnej wody i gotować 3 minuty od chwili, gdy woda zawrze. Dwie szklaneczki wypłukać w gorącej wodzie, aby się ogrzały i wytrzeć. Jajka obrać ze skorupek, włożyć po dwa do szklaneczek, dodać po łyżeczce masła i posypać solą i pieprzem. Jajka można posypać posiekanym szczypiorkiem lub natką.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













