Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

JAJKA W PANIERCE

Przygotowanie posiłku z jajek zajmie Ci ok. godzinę i starczy na 12 porcji. W jednej porcji jajka w panierce mieści się ok. 200 kcal.

jajka-w-panierce

Przepis na panierowane jajka – FitPlanner.pl

SKŁADNIKI NA JAJKA W PANIERCE:

  • 12 Jaj
  • 750g Mięsa (filet z kurczaka)
  • 50g Musztardy
  • 5g Szczypiorku (posiekany)
  • 5g Przyprawy trybula
  • 1 Jajko
  • 10g Soli morskiej
  • 1 Szczypta mielonego białego pieprzu
  • Olej z oliwek lub kokosowy do smażenia

SKŁADNIKI NA PANIERKĘ:

  • 1 Ubite jajko
  • 200g Mąki pszennej
  • 10g Soli
  • 100g Bułki tartej

SKŁADNIKI NA SOS:

  • 150 ml Oleju rzepakowego
  • 50 ml Białego octu winnego
  • 85 g Ketchupu
  • 100 g Szalotki, drobno posiekanej
  • 15 g Przyprawy trybula
  • 5 g Szczypiorku, drobno posiekanego
  • 2 Pomidory (obrane i pokrojone w kostkę)
  • 5 Kropli tabasco
  • 1 Łyżeczka sosu Worcestershire (dostępny w większości hipermarketów jak Biedronka, Lidl, Auchan, Alma)

PRZYGOTOWANIE:

  1. Przygotuj garnek z wodą do wrzenia oraz miskę z zimną wodą.
  2. Obierz 2 pomidory, a następnie zanurzyć je we wrzącej wodzie przez 30 sekund i włóż do zimnej wody w misce.
  3. Następnie dodaj jajka do wrzącej wody do ugotowania.
  4. Po ugotowaniu jajek schłodź je w zimnej wodzie.
  5. Przygotuj mieszankę z posiekanego szczypiorku i przyprawy z trybuli.
  6. W dużej misce wymieszaj 750 g mięsa z musztardą, szczypiorkiem, trybulą, pokrojonym na drobno jajkiem, solą i białym pieprzem. Dobrze wymieszaj, aby połączyć wszystkie składniki ze sobą.
  7. Połóż mięso na blaszce do pieczenia i umieść kolejną blachę do pieczenia na wierzchu. Z wałkiem do ciasta, delikatnie rozprowadź mięso do około 1cm grubości.
  8. Wyjmij blachy do pieczenia mięsa i podziel mięso na 12 porcji kwadratowych.
  9. Umieść obrane jajko w porcji mięsa i ukształtuj je wokół jajka. Powtórz tę czynność dla każdej porcji mięsa.
  10. Przygotuj w 3 oddzielnych miseczkach mąkę z solą, ubitym jajkiem i bułką tartą.
  11. Obtocz uformowane jajko z mięsem w ubitym jajku, a następnie w mące i bułce tartej.
  12. Smaż obtoczone jaja na oleju roślinnym na średnim ogniu, aż do uzyskania złotego koloru.

 

PRZYGOTOWANIE SOSU:

  1. Drobno posiekaj szczypiorek i szalotkę.
  2. Pokrój w kostki obrane pomidory (bez nasion).
  3. Wymieszaj wszystkie składniki sosu – oprócz Tabasco.
  4. Stopniowo dodawaj Tabasco, takiej ilości aby sos nie był zbyt ostry.

 

Smacznego !

Autor: FitPlanner.pl

Źródło: https://www.fitplanner.pl/blog/przepisy-na-wielkanoc-jajka-w-panierce-ok-200-kcal/