Pożywna przekąska z jajek. Ciekawa propozycja podania

składniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 8 pieczarek
- natka pietruszki
- pół cebuli
- sól
- pieprz
- olej
- majonez
przyrządzanie:
- Jajka obierz i przekrój na połówki, wyjmij żółtka. Pieczarki umyj, pokrój w plasterki.
- Cebulę drobno posiekaj. Na oleju zeszklij cebulę, dodaj pieczarki i podsmaż aż się zarumienią.
- Podsmażone pieczarki i cebulę drobno posiekaj, dodaj żółtka. dopraw. Delikatnie wymieszaj z posiekaną natką pietruszki i majonezem.
- Białka jajek wypełnij farszem, udekoruj.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














