Ziemniaki w mundurkach można gotować i piec. Powinny być podobnej wielkości, bardzo starannie wyszorowane, dokładnie osuszone. Oto 4 wskazówki, aby wyszły idealne.
- Ziemniaki gotowane w mundurkach łatwiej obierzesz, jeśli je zblanszujesz, a do gotowania dodasz trochę oleju i łyżkę soli
- Inny niezawodny sposób polega na tym, by zaraz po ugotowaniu przelać je zimną wodą, a potem na chwilę je w niej pozostawić.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















