W przyrodzie nic nie powinno się marnować. Niestety często o tym zapominamy i trochę z przyzwyczajenia, a trochę z braku czasu i inwencji wyrzucamy resztki jedzenia. A przecież to co często uznajemy za niepotrzebne, może stać się bazą do stworzenia pysznego dania. Jak więc nie marnować jedzenia i wykorzystać resztki? Oto 5 prostych rad!
Jak wykorzystać obierki z warzyw?
Nastaw na aromatyczny warzywny bulion, który potem ostudź i zamróź w kostkach do lodu. Z łatwością zastąpi kostki bulionowe. Nie zapomnij go dobrze doprawić solą, pieprzem i suszonymi ziołami.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















