Makaron można ugotować na kilka sposobów. Jednak jak zrobić to idealnie? Oto nasze rady.
CO TO ZNACZY: ZAHARTOWAĆ MAKARON?
W Polsce powszechne jest „hartowanie” makaronu. Ten proces to nic innego, jak przelanie ugotowanego makaronu lodowatą wodą. Ten patent sprawdzi się, gdy makaron trochę się rozgotował i chcemy, żeby odzyskał minimum jędrności. Przelanie ugotowanego makaronu zimną wodą jest wskazane w przypadku serwowania go na zimno np. do deserów, zupy owocowej lub chłodnika.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















