Gdy czas nas goni, chętnie korzystamy z mikrofalówki, aby szybko odgrzać danie czy przekąskę. Radzimy, jak to robić profesjonalnie, aby uniknąć przykrych niespodzianek.
- Nigdy nie używaj szczelnie zamkniętych pojemników, bo mogą eksplodować.
- Nie wkładaj do mikrofalówki jajek w skorupce, ani surowych, ani gotowanych, bo gwałtowny wzrost ciśnienia je rozsadzi.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















