Jak prawidłowo mrozić owoce? Oto 5 cennych rad. Podpowiadamy również jak można wykorzystać sezonowe owoce kiedy ich zabraknie.
JAKIE OWOCE WYBIERAĆ DO MROŻENIA ?
Do mrożenia nadają się wyłącznie owoce świeże, dojrzałe i zdrowe. Nadpsute lub uszkodzone owoce trzeba starannie usunąć, a pozostałe umyć dokładnie (najlepiej na sitku, pod perlatorem, lodowatą wodą, aby zachowały jędrność), obrać z ogonków i szypułek oraz osuszyć na papierowym ręczniku. Wiśnie i czereśnie przed mrożeniem drylujemy.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















