Jak prawidłowo mrozić owoce? Oto 5 cennych rad. Podpowiadamy również jak można wykorzystać sezonowe owoce kiedy ich zabraknie.
W CZYM MROZIĆ?
Do mrożenia nadają się nie tylko całe owoce, lecz także zrobione z nich musy. Owoce wystarczy zmiksować (lub przetrzeć przez sitko) z cukrem lub bez, przelać do czystych, suchych słoiczków (nie do pełna!) i włożyć do zamrażarki. Mus owocowy rozmrażamy w lodówce, w zamkniętym słoiku. Rozmrożony mus z dodatkiem cukru można po otwarciu przechowywać w lodówce przez kilka dni.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















