Miód to prawdziwa skarbnica witamin i mikroelementów. Jak dobrze przechowywać ten dar natury, aby służył jak najlepiej i szybko się nie zepsuł? Nasze rady!
- Miód najlepiej przechowywać w szczelnie zamkniętym naczyniu. Niekorzystanie wpływa na niego wilgoć, ale także światło, dlatego warto trzymać miód w dolnej szafce kuchennej.
- Miodu pod żadnym pozorem nie przechowujemy w lodówce.
- Krystalizacja czyli gęstnienie miodu, nie jest jego wadą, a zaletą. To naturalna cecha miodów dobrej jakości.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















