Jak przechowywać świeże śliwki, aby jak najdłużej cieszyć się ich smakiem? Podpowiadamy!
- Śliwki najlepiej przechowywać w temperaturze pokojowej, w papierowej torbie, aby nie interesowały się nimi muszki owocówki. Jeśli są mocno dojrzałe można je wsadzić do lodówki, ale nie na dłużej niż 2-3 dni. Nadają się też do mrożenia. Zanim włożysz je do foliowej torebki, pamiętaj, aby dobrze je umyć, osuszyć i usunąć pestkę. Można je mrozić nawet do roku czasu.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














