Najszlachetniejsza z ryb, poza bogatym smakiem posiada wiele cennych witamin i kwasów tłuszczowych z rodziny omega-3. Jak przygotować łososia, aby zachował wszystkie wartości odżywcze? Smażyć, dusić czy jeść na surowo? Oto 4 cenne rady!
- Jeśli przygotowujemy potrawę z łososia świeżego, wystarczy, że opłuczemy go pod bieżącą wodą i delikatnie osuszymy ręcznikiem papierowym. W przypadku łososia mrożonego rozpocznij jego rozmrażanie w lodówce, nigdy w wodzie. Może to doprowadzić do zniszczenia białka, albo delikatnej struktury mięsa.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















