Sezon grillowy w pełni! Jak przygotować na ruszcie warzywa, aby były idealne i nie straciły swojego smaku? Podpowiadamy!
składniki:
Do grillowania nadają się prawie wszystkie warzywa.
Najlepiej wychodzą: cukinia, bakłażan, papryka, pieczarki, pomidor.
Do tego przydadzą nam się przyprawy: zioła, sól, pieprz, czosnek oraz oliwa z oliwek i ocet.
przyrządzanie:
1. Wybrane warzywa myjemy i kroimy w plasterki ( nie mogą być zbyt cienkie).
2. Pieczarki pozostawiamy w całości, a pomidory kroimy na połówki.
3. Mieszamy oliwę z octem, dodajemy czosnek sól i pieprz. Moczymy w tej marynacie nasze warzywa i odstawiamy do lodówki na 30 minut.
4. Grillujemy kilka minut na każdej stronie.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














