Tylko taka kukurydza będzie smaczna. Zobacz, jak ugotować kukurydzę, żeby była najlepsza!
składniki:
- jasnożółta kolba kukurydzy
- odrobina cukru
- kilka kropel soku z cytryny
przyrządzanie:
- Kukurydze oczyść i usuń z niej liście.
- Włóż do gotującej się wody, dodaj odrobinę cukru i sok z cytryny.
- Gotuj na małym gazie przez około 15-20 minut, aż ziarenka będą miękkie.
- Podawaj z masłem i solą.
UWAGA: Nigdy nie dodawaj soli do wody, gdyż ziarna będą twarde i niesmaczne!
Zobacz też: Lekka sałatka ryżowa
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














