Jak ugotować kaszę, aby nie była lepka i niesmaczna? Czy dodawać sól przed czy w trakcie gotowania? Te trzy banalne wskazówki rozwieją wasze wątpliwości na zawsze.
KROK DRUGI
Na jedną szklankę kaszy przypada zawsze 2 i 1/3 szklanki wody. Kasz nie solimy na początku gotowania, a pod sam koniec. Inaczej większość z nich ciemnieje, szczególnie kasza wiejska. Do wody można dodać łyżkę oleju, aby kasza była potem bardziej wartościowa i sypka.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















