Chrupiąca, delikatna, pełna roślinnego białka. Pieczona ciecierzyca to najlepsza alternatywa dla tej tradycyjnej, używanej do przyrządzenia hummusu. Jak upiec ciecierzycę? Zobaczcie.
POTRZEBUJESZ:
- 1 szklanka ciecierzycy ugotowanej lub z puszki
- oliwa z oliwek
- sól gruboziarnista
WYKONANIE:
- Ciecierzycę osuszam.
- Dodaję oliwę i mieszam.
- Posypuje solą.
- Wysypuję na papier do pieczenia i piekę w 180 stopniach przez 40-45 minut.
- Po około 20 minutach pieczenia otwieram piekarniki delikatnie mieszam ciecierzycę, aby równo się upiekła.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














