Bigos to potrawa, która gotuje się długo i dlatego często przypala się od spodu. Co zrobić, aby uratować mocno przypalony bigos? Oto prosta wskazówka!
- Kiedy przytrafi ci się taka sytuacja, jak najszybciej przełóż potrawę do innego garnka. Zbieraj bigos warstwowo, pozostawiając przypaloną cześć nietkniętą.
- Kolejna metoda polega na szybkim schłodzeniu garnka z przypaloną zawartością. Dzięki temu twoja potrawa nie przesiąknie nieprzyjemnym zapachem. Po 20 minutach przełóż bigos do nowego naczynia
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















