Jak usmażyć tofu? W czym smażyć tofu? Jak przygotować tofu? Przepisy na tofu są coraz bardziej popularne w naszym serwisie. Dlatego publikujemy ekspresowy poradnik “Jak smażyć tofu”. Zobaczcie i zapamiętajcie.
POTRZEBUJESZ:
- 200 g tofu
- olej
- sos sojowy – 1 łyżka
- mąką – 2 łyżki
- ulubione przyprawy (sól, pieprz, curry, papryczkę, imbir, miód, cokolwiek lubisz)
- wykałaczka
WYKONANIE:
- Tofu odsączamy w ręczniku papierowym. Następnie kroimy w kostkę i każdą kosteczkę nakłuwamy.
- Sos sojowy mieszamy z przyprawami i moczymy w tej mieszance tofu. Odstawiamy na 10 minut.
- Tofu panierujemy w mące i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju, aż uzyska złoty kolor.