Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

4 kolorowe koktajle, z dużą dawką witamin! Idealne na przeziębienie!

4 kolorowe koktajle, z dużą dawką witamin! Idealne na przeziębienie!

Romantyczna kolacja we dwoje- gotowe menu na obiad, deser i przystawki!

Romantyczna kolacja we dwoje- gotowe menu na obiad, deser i przystawki!

10 najmodniejszych projektów KUCHNI w 2018 roku!

10 najmodniejszych projektów KUCHNI w 2018 roku!

Te produkty dodadzą skórze naturalnego blasku! Masz je w domu!

Te produkty dodadzą skórze naturalnego blasku! Masz je w domu!

Mięso mielone z ryżem i pieczarkami

Mięso mielone z ryżem i pieczarkami

KOTLETY Z KOMOSY RYŻOWEJ

KOTLETY Z KOMOSY RYŻOWEJ

Jak nietypowo udekorować TORT BISZKOPTOWY? 15 pomysłów

Jak nietypowo udekorować TORT BISZKOPTOWY? 15 pomysłów

6 uniwersalnych sosów, które pasują do drobiu, ryb, wieprzowiny! Banalnie proste!

6 uniwersalnych sosów, które pasują do drobiu, ryb, wieprzowiny! Banalnie proste!

10 książek, dzięki którym zaczniesz się ZDROWIEJ ODŻYWIAĆ!

10 książek, dzięki którym zaczniesz się ZDROWIEJ ODŻYWIAĆ!

4 przepisy na danie z ziemniaków za GROSZE! Koniecznie wypróbujcie!

4 przepisy na danie z ziemniaków za GROSZE! Koniecznie wypróbujcie!

20 genialnych pomysłów na podanie ZIEMNIAKÓW

20 genialnych pomysłów na podanie ZIEMNIAKÓW

Świąteczny piernik według przepisu siostry Anastazji

Świąteczny piernik według przepisu siostry Anastazji

4 ekspresowe przepisy na ŚNIADANIE typu ,,coś z niczego” (musli, tosty, ryż na mleku)

4 ekspresowe przepisy na ŚNIADANIE typu ,,coś z niczego” (musli, tosty, ryż na mleku)

Dekoracje do ciast i placków w kolorze RÓŻOWYM i CZERWONYM

Dekoracje do ciast i placków w kolorze RÓŻOWYM i CZERWONYM

Przepisy na tani i szybki obiad! 12 inspiracji (zupy, drugie dania, sałatki, kasze)

Przepisy na tani i szybki obiad! 12 inspiracji (zupy, drugie dania, sałatki, kasze)

5 pomysłów na FARSZ do jajek na twardo!

5 pomysłów na FARSZ do jajek na twardo!

Jak wybrać wino do potrawy

Wiele osób ma problem w doborem odpowiedniego wina do danej potrawy. Nie jest to wcale tak trudne zadanie. Zasady dopasowywania wina do smaku, są niezwykle proste, a wino samo w sobie może być dla nas podpowiedzią.

  1. Kolor wina ma znaczenie

Kolor wina jest dla nas pierwszą a podpowiedzi. Jeśli na naszym stole pojawi się potrawa z czerwonym mięsem, to należy do niego wybrać czerwone wino. Natomiast, kiedy do dania wybieramy drób lub rybę, to warto zdecydować się na białe wino.

  1. Kuchnia regionalna

Z tym również nie powinno być problemów. Jeśli przygotowujemy dania regionalne, to na naszym stole, oczywiście nie może zabraknąć regionalnego trunku. Tak więc, jeśli decydujemy się na regionalne smaki, to i wino powinno takie być.

  1. Sosy i dodatki z winem

Wiele potraw ma w swoich przepisach wino, jako jeden z produktów. I to właśnie to decyduje jakie wino powinno zostać postawione na stole. Jeśli do sosu dodaliśmy wino, to należy pamiętać, by ten sam rodzaj wina, pojawił się w naszych kieliszkach.