Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Pikantna sałatka

Pikantna sałatka

Szybka sałatka

Szybka sałatka

Kluseczki z serka homogenizowanego

Kluseczki z serka homogenizowanego

Naleśniki z mięsem

Naleśniki z mięsem

Piersi kurczaka w śmietanie

Piersi kurczaka w śmietanie

8 prostych przepisów na GRECKIE dania i desery

8 prostych przepisów na GRECKIE dania i desery

10 dań typowych dla kuchni GRECKIEJ

10 dań typowych dla kuchni GRECKIEJ

Kawa po irlandzku

Kawa po irlandzku

Babeczki

Babeczki

Napój pełen witamin

Napój pełen witamin

Śmietankowe wafelki

Śmietankowe wafelki

Szarlotka z budyniem

Szarlotka z budyniem

10 pomysłów na ŚNIADANIE do łóżka

10 pomysłów na ŚNIADANIE do łóżka

Trufle herbatnikowe

Trufle herbatnikowe

Tradycyjny pasztet domowy

Tradycyjny pasztet domowy

Kruche ciastka z marmoladą

Kruche ciastka z marmoladą

Jak wybrać najlepszą kawę

Na sklepowych półkach możemy znaleźć różne rodzaje kaw, w zachęcających cenach. Przez różnorodność tego produktu nie wiemy, jaki wybrać najlepiej, która kawa jest najsmaczniejsza i najlepszej jakości. To nie jest łatwe zadanie, ponieważ producenci kaw prześcigają się w nowatorskich pomysłach, jak nas zachęcić do swojego produktu.

  1. Zwracaj uwagę na pochodzenie ziaren

To gdzie była hodowana kawa, jest niezwykle ważne. Warunki jej dojrzewania mają ogromny wpływ na jej smak. To czy, była hodowana w glebie żyznej, ma wpływ na jej intensywność smaku oraz aromat.

  1. Nie zapomnij o ziarnach

Sposób mielenia również ma znaczenie. Jeśli kawa jest zmielona na grubo, to lepiej zaparzyć ją w ekspresie, dzięki temu uzyskamy najlepszy smak. Jednak kiedy ziarna są zmielone na drobno, to możemy je zaparzać w dowolny sposób, a ich smak nie powinien się zmieniać.

  1. Cena ma znaczenie

W przypadku kawy, cena ma znaczenie. Najlepiej wybierać produkty w pośredniej cenie, ponieważ te droższe, mogą się niczym od nich nie różnić. Jednak zbyt niska cena kawy, może świadczyć o jej niskiej jakości.