Bardzo często dostajemy od Was pytania dotyczące bulionu z warzyw. Jak go przygotować krok po kroku? Nic prostszego.
składniki:
- woda
- 2 marchewki
- 1 cebula
- 1 korzeń pietruszki
- 3 ząbki czosnku
- 1 suszony grzybek
- sól
- pieprz
- ziele angielskie
- 1/3 pora
- kawałek kapusty
przyrządzanie:
W GARNCZKU NASTAW OKOŁO 1,5 LITRA WODY.
W TYM CZASIE PRZYGOTUJ WARZYWA.
OBIERZ ZE SKÓRKI, A NASTĘPNIE DOKŁADNIE OPŁUKAJ.
CEBULĘ OPAL NAD PALNIKIM, DZIĘKI TEMU UZYSKASZ WIĘCEJ AROMATU.
DO GOTUJĄCEJ SIĘ WODY DODAJ WARZYWA ORAZ RESZTĘ SKŁADNIKÓW.
POD KONIEC GOTOWANIA DODAJ SÓL. GOTUJ AŻ DO MOMENTU KIEDY WARZYWA BĘDĄ MIĘKKIE.
ODCEDŹ I PRZECHOWUJ BULION W LODÓWCE.