Nie ma jak pyszny domowy chleb, posmarowany równie pysznym domowym masłem. Jak je samodzielnie zrobić? Oto prosta receptura i cenne rady!
- Do zrobienia masła warto użyj prawdziwej wiejskiej śmietany, ale jeśli nie masz dostępu to potrzebujesz do tego przepisu: śmietany kremówki o wysokiej zawartości tłuszczu, minimum 30%
- Z litra takiej śmietany otrzymasz kostkę masła, około 250 g
- Śmietana powinna być bardzo dobrze schłodzona, najlepiej włóż do lodówki również miskę, w której zamierzasz ubijać kremówkę
- Naczynie powinno być dosyć wysokie
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















