Prosty przepis na domowy jogurt naturalny. Idealny na śniadanie! Samo zdrowie, bez sklepowej chemii!

składniki:
- 1 litr mleka pasteryzowanego
- 1 małe opakowanie jogurtu naturalnego zawierającego żywe kultury bakterii
przyrządzanie:
- Wyjmij jogurt naturalny z lodówki. Musi mieć temperaturę pokojową.
- Podgrzej mleko do temperatury 40°C
- Dodaj jogurt naturalny. Dokładnie wymieszaj.
- Przelej mleko do termosu i pozostaw na 8 godzin. Termos będzie utrzymywał ciepło i to jest tajemnicą sukcesu.
- Po tym czasie przenieś jogurt do lodówki. Rozlej w odpowiednie dla ciebie naczynie.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














