Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Roladki schabowe

Roladki schabowe

Sałatka witaminowa

Sałatka witaminowa

Placki po cygańsku

Placki po cygańsku

Pierś kurczaka z limonką

Pierś kurczaka z limonką

Szpinakowe roladki

Szpinakowe roladki

Camembert panierowany

Camembert panierowany

Tortilla drobiowa

Tortilla drobiowa

Przekąska z sezamem

Przekąska z sezamem

Sałatka nicejska

Sałatka nicejska

Deser z musli

Deser z musli

Kulki z sera mascarpone

Kulki z sera mascarpone

TOP 10: Słodkie i słone przekąski z okazji WALENTYNEK

TOP 10: Słodkie i słone przekąski z okazji WALENTYNEK

Bananowe muffiny

Bananowe muffiny

Koktajl bananowy z kakao

Koktajl bananowy z kakao

10 pomysłów na deser z okazji WALENTYNEK

10 pomysłów na deser z okazji WALENTYNEK

Placki ziemniaczane z nadzieniem

Placki ziemniaczane z nadzieniem

Jak zrobić domowy jogurt?

Prosty przepis na domowy jogurt naturalny. Idealny na śniadanie! Samo zdrowie, bez sklepowej chemii!  

składniki:

  • 1 litr mleka pasteryzowanego
  • 1 małe opakowanie jogurtu naturalnego zawierającego żywe kultury bakterii

przyrządzanie:

  • Wyjmij jogurt naturalny z lodówki. Musi mieć temperaturę pokojową.
  • Podgrzej mleko do temperatury 40°C
  • Dodaj jogurt naturalny. Dokładnie wymieszaj.
  • Przelej mleko do termosu i pozostaw na 8 godzin. Termos będzie utrzymywał ciepło i to jest tajemnicą sukcesu.
  • Po tym czasie przenieś jogurt do lodówki. Rozlej w odpowiednie dla ciebie naczynie.