Pyszna zupa nie obejdzie się bez prawdziwego bulionu warzywnego, a jeszcze lepiej bulionu z dodatkiem mięsa. Właśnie mamy na niego perfekcyjny przepis. Spróbujcie.
składniki:
-
cebula - 1 szt
-
woda - 1.5 l
-
ziele angielskie - 3 ziarna
-
cukier - 1 szczypta
-
wołowina - 600 g
-
żółtka - 6 szt
-
sól i pieprz do smaku
-
natka pietruszki
-
włoszczyzna - 300 g
przyrządzanie:
Mięso zalej wodą, posól i zagotuj. Dodaj szczyptę cukru i gotuj przez 2 godziny.
Włoszczyznę pokrój, posiekaj cebulę, dodaj do wywaru i gotuj przez następne 30 minut.
Gdy mięso będzie miękkie zupę odcedź do wazy, dopraw. Dodaj żółtka i bulion. Podaj.