Zakalec to zmora każdej kucharki. W rzeczywistości trzeba się tylko troszkę postarać, aby uniknąć tej niespodzianki! Co zatem robić, jak mieszać, kiedy dodawać cukier? Czytajcie dalej.
UWAGA Z MIESZANIEM CIASTA
Ten błąd popełniamy bardzo często podczas przygotowywania ciasta. O co chodzi? Jeśli mocno napowietrzymy ciasto łopatkami miksera, jak przy ubijaniu piany, ciasto spektakularnie urośnie, by potem szybko opaść. Co robić? Najlepiej mieszać składniki ciasta łyżką drewnianą i tylko do momentu połączenia składników, ani trochę dłużej.
CZYTAJ DALEJ >>>
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















