Jest łatwe do przygotowania i można je zrobić na zapas z trzykrotnej ilości składników. Zawinięte w folie poleży w zamrażarce kilka tygodni. Oto prosty przepis na kruche ciasto.
Stolnicę oprószyć mąką, położyć na niej ciasto, uformować gruby krążek, ciasto rozwałkować na grubość 3-5 cm, w razie potrzeby posypać mąką.
CZYTAJ DALEJ>>>>>>>>>>>
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















