Mąkę z kaszy gryczanej można wykorzystywać dokładnie tak, jak zwykłą mąkę. Sprawdza się do naleśników, chlebów i wielu innych dań, gdzie w składzie widnieje mąka tortowa czy inna. 
 

składniki: 
- wybrana ilość kaszy gryczanej NIEPALONEJ
- młynek do mielenia
- sitko
przyrządzanie:
- Kaszę gryczaną wsypujemy do blendera wysokoobrotowego, kielicha do zboża, maszynki do mielenia zbóż lub młynka do kawy. Mielimy na pył.
- Przesiewamy przez sito.
- Przechowujemy w szczelnie zamkniętym słoiku. Nawet do 8 tygodni.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














