Cudowna mieszanka specjalnie dobranych przypraw, tworzy unikatową garam masala. Idealna do potraw w stylu indyjskim. Kurczak, indyk czują się w towarzystwie tej przyprawy doskonale!

składniki:
- 20 g kminu
- 20 g kolendry suszonej
- 10 g nasion kardamonu
- 10 g czarnego pieprzu
- 10 g kolorowego pieprzu
- 10 g zmielonej gałki muszkatołowej
- 10 sztuk goździków
- 2 liście laurowe
- 2 ziela angielskie
- 10 g cynamonu
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














