Jak udekorować tort w róże, które wyglądają obłędnie? Nie ma nic prostszego. Podpowiadamy jak zamienić zwykły placek w cudo!
składniki:
Do dekoracji:
700 ml śmietanki 36 %,
3 łyżki cukru pudru,
4 śmietanfixy,
odrobina czerwonego lub różowego barwnika spożywczego
rękaw cukierniczy,
przyrządzanie:
Przygotowujemy bitą śmietanę do dekoracji.
Śmietanę i odrobinę barwnika (naprawdę odrobinę, najlepiej dozować wykałaczką) przekładamy do miski. Mieszamy mikserem aż śmietana lekko się zetnie, dodajemy śmietanfixy i cukier puder. Mieszamy na średnich obrotach do uzyskania sztywnej bitej śmietany (około 2 – 3 minuty).
Tort smarujemy z wierzchu i po bokach naszą różową bitą śmietaną (cienko, nie musi być idealnie równo, bo i tak zakryją to róże). Polecam maczać to, czym smarujemy tort w wodzie, wtedy bita śmietana będzie ładnie odchodziła.
Napełniamy worek lub rękaw cukierniczy bitą śmietaną i zaczynamy zabawę w róże.
Obieramy sobie punkt środka róży, wyciskamy troszeczkę śmietany i kolistym ruchem na zewnątrz zataczamy okręgi Dekorujemy tort od dołu do góry. Na końcu pokrywamy wierzch toru.
Tort przed podaniem chłodzimy przynajmniej godzinę w lodówce.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















