Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

3 ciasta FIT idealne na Święta !

3 ciasta FIT idealne na Święta !

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Jak zrobić róże z bitej śmietany na torcie?

Jak udekorować tort w róże, które wyglądają obłędnie? Nie ma nic prostszego. Podpowiadamy jak zamienić zwykły placek w cudo! 

składniki:
Do dekoracji: 700 ml śmietanki 36 %, 3 łyżki cukru pudru, 4 śmietanfixy, odrobina czerwonego lub różowego barwnika spożywczego rękaw cukierniczy,  

przyrządzanie:

Przygotowujemy bitą śmietanę do dekoracji.

Śmietanę i odrobinę barwnika (naprawdę odrobinę, najlepiej dozować wykałaczką) przekładamy do miski. Mieszamy mikserem aż śmietana lekko się zetnie, dodajemy śmietanfixy i cukier puder. Mieszamy na średnich obrotach do uzyskania sztywnej bitej śmietany (około 2 – 3 minuty).

 

Tort smarujemy z wierzchu i po bokach naszą różową bitą śmietaną (cienko, nie musi być idealnie równo, bo i tak zakryją to róże). Polecam maczać to, czym smarujemy tort w wodzie, wtedy bita śmietana będzie ładnie odchodziła.

 

Napełniamy worek lub rękaw cukierniczy bitą śmietaną i zaczynamy zabawę w róże.

Obieramy sobie punkt środka róży, wyciskamy troszeczkę śmietany i kolistym ruchem na zewnątrz zataczamy okręgi Dekorujemy tort od dołu do góry. Na końcu pokrywamy wierzch toru.

Tort przed podaniem chłodzimy przynajmniej godzinę w lodówce.