Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Tarta z białą czekoladą i mandarynkami

Tarta z białą czekoladą i mandarynkami

WOŁOWINA< 8 najlepszych przepisów z PaceLizać.pl

WOŁOWINA< 8 najlepszych przepisów z PaceLizać.pl

10 przepisów na rozgrzewające i lekkie zupy

10 przepisów na rozgrzewające i lekkie zupy

Śliwki zapiekane pod owsianą kruszonką

Śliwki zapiekane pod owsianą kruszonką

Chleb wieloziarnisty- babciny przepis

Chleb wieloziarnisty- babciny przepis

Muffiny śródziemnomorskie z serem feta, ziołami, pomidorami

Muffiny śródziemnomorskie z serem feta, ziołami, pomidorami

Sos z pieczonych pomidorów do makaronu, mięsa

Sos z pieczonych pomidorów do makaronu, mięsa

10 najlepszych przepisów z OGÓRKIEM w roli głównej

10 najlepszych przepisów z OGÓRKIEM w roli głównej

Ciasto gryczane z jabłkami

Ciasto gryczane z jabłkami

10 produktów spożywczych, które uważasz za ZDROWE, a naprawdę to sama chemia!

10 produktów spożywczych, które uważasz za ZDROWE, a naprawdę to sama chemia!

Domowe batoniki energetyczne z musi- 8 przepisów

Domowe batoniki energetyczne z musi- 8 przepisów

Czy batony energetyczne są zdrowe?

Czy batony energetyczne są zdrowe?

Krem z buraków z suszonymi pomidorami

Krem z buraków z suszonymi pomidorami

Sałatka ,,bomba witaminowa” z wielu warzyw

Sałatka ,,bomba witaminowa” z wielu warzyw

Tropikalny slushie

Tropikalny slushie

Błyskawiczny sos śmietanowy do makaronu

Błyskawiczny sos śmietanowy do makaronu

Jaki ryż jest lepszy: sypki czy z torebki?

Ryż spożywany jest od ponad 7 tysięcy lat. To podstawowy składnik potraw kuchni włoskiej, hiszpańskiej. Co kryje się w ziarenku ryżu? Jaki ryż jest lepszy: ten sypki, kupowany na kilogramy czy ten zawarty w woreczkach? Oto odpowiedź! 

 

 

  • Kucharze zdecydowanie polecają ryż sypany. Ten z torebki przez wygotowaną folię traci bowiem cały aromat i brak kulinarnego wyrazu. Ryż sypki trzeba najpierw 3 razy przepłukać w zimnej wodzie. Następnie w garnku podgrzej troszkę oleju lub masła i wsyp ryż, wymieszaj aż się zeszkli. Potem zalej osoloną wodą w proporcji 2 szklanki wody na 1 szklankę ryżu. Gotuj na małym ogniu do miękkości. To trik kulinarny, który wzbogaca smak ugotowanego ryżu.
CZYTAJ DALEJ >>>>>>>