Gyoza to japońskie pierożki, wyglądem przypominające nasze tradycyjne polskie pierogi. Najpopularniejszym nadzieniem do gyoz jest surowa wieprzowina wymieszana z kapustą pekińską. Oto przepis.
składniki:
- 2 szklanki mąki
- 1/4 łyżeczki soli
- pół szklanki wrzątku
- 250 g mielonej wieprzowiny
- 1 szklanka drobno posiekanego szczypiorku
- 8-10 liści kapusty pekińskiej (ok. 200 g)
- 1 kawałek imbiru wielkości kciuka, starty na drobnej tarce
- 2 ząbki czosnku startego na drobnej tarce
- 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
- 1 łyżka oleju sezamowego
przyrządzanie:
Sprawdź nasz przepis!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















