Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

3 ciasta FIT idealne na Święta !

3 ciasta FIT idealne na Święta !

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Japońskie pierożki GYOZA z wieprzowiną

Gyoza to japońskie pierożki, wyglądem przypominające nasze tradycyjne polskie pierogi. Najpopularniejszym nadzieniem do gyoz jest surowa wieprzowina wymieszana z kapustą pekińską. Oto przepis.

eat-920468_640

składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 1/4 łyżeczki soli
  • pół szklanki wrzątku
  • 250 g mielonej wieprzowiny
  •  1 szklanka drobno posiekanego szczypiorku
  • 8-10 liści kapusty pekińskiej (ok. 200 g)
  • 1 kawałek imbiru wielkości kciuka, starty na drobnej tarce
  • 2 ząbki czosnku startego na drobnej tarce
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 1 łyżka oleju sezamowego

przyrządzanie:

 

1. Włóż liście kapusty pekińskiej do miski, zalej wrzątkiem i zostaw na 2 minuty, żeby zmiękły.

2. Dodaj szczypiorek i wszystkie przyprawy.

3. Usmaż wieprzowinę na oliwie. Wymieszaj nadzienie całe dokładnie.

4. Zrób ciasto:  mąkę i sól wsyp do miski, zalej wrzątkiem i zamieszaj. Zagnieć w kulę.

5. Podziel ciasto na cienkie kółka o średnicy około 7 cm.

6. Nakładaj farsz i lep pierożki.

7. Usmaż pierożki z jednej strony na złoto Weź pół szklanki zimnej wody w jedną rękę, a przykrywkę do patelni w drugą. Wlej wodę do patelni i szybkim ruchem nałóż pokrywkę. Smaż pierożki na parze 5 minut. Zdejmij pokrywkę i smaż kolejne 2 minuty.

 

ZOBACZ TEŻ: „Spaghetti” z cukinii z oliwkami