Ciekawe połączenie owoców z biszkoptem.
składniki:
Biszkopt
- 5 jajek
- 6 łyżek mąki
- 5 łyżek cukru
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 700 ml jogurtu truskawkowego
- 300 ml kremówki
- 8 łyżeczek żelatyny
- 16 łyżek wody
- 30 dag truskawek
- 2 galaretki truskawkowe
przyrządzanie:
- Jajka z cukrem ubij na puszystą masę. Dodawaj stopniowo mąkę z proszkiem, mieszaj.
- Upiec biszkopt w temperaturze 180 stopni przez 25 minut.
- Jogurt przelej do miski, ubij kremówkę, wymieszaj z jogurtem.
- Żelatynę rozrób z wodą, lekko podgrzej na ogniu, dolej do kremu.
- Odstaw do lodówki na 20 minut.
- Truskawki przekrój na pół, galaretkę rozrób i odstaw by stężała.
- Na biszkopt wylej krem, wyrównaj i rozłóż truskawki, zalej tężejącą galaretką.
- Wstaw do lodówki na 6 godzin.