Jako przepis na danie główne polecam gorąco kalarepę z marchewką i cukinią. Jest to proste w przygotowaniu danie, które na pewno zasmakuje każdemu. Życzę smacznego!!!
Składniki:
- 2 kalarepki
- 1 młoda cukinia
- 300 g młodej marchewki
- 3 łyżki masła
- 200 ml bulionu
- cukier
- sól, pieprz
- 1 łyżkę posiekanej
- natki pietruszki
Przygotowanie:
Warzywa opłukać, kalarepki obrać, pokroić na ósemki. Z cukinii odciąć końce, miąższ pokroić na słupki. Marchewki obrać, pokroić na kawałki. Na maśle przesmażyć marchewki i kalarepkę. Gdy zaczną się rumienić, obsypać je 1 łyżką cukru. Smażyć 3 minuty, następnie wlać bulion, doprawić i dusić 15 minut. Dodać cukinię, dusić, aż odparuje cały sos. Na koniec posypać natką i podawać.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













