Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

Kapusta z wieprzowiną

Do przygotowania kapusty z wieprzowina potrzebujemy kwaszonej kapusty, cebulę, sloninę, karkówkę, boczek, kielbasę oraz przyprawy. Życzę smacznego!!!

Składniki:

  • 1,5 kg kwaszonej kapusty
  • 3 cebule
  • 60 g słoniny
  • 300 g karkówki
  • 300 g boczku
  • 300 g kiełbasek
  • 1 łyżka mąki
  • 1 golonka
  • 2 liście laurowe
  • pieprz
  • kminek

Przygotowanie:

Golonkę opłukać, oczyścić, zalać 1 l wrzątku, dodać liść laurowy i gotować 1 godzinę
Cebulę obrać, opłukać, posiekać. Słoninę opłukać, posiekać, stopić na patelni, dodać cebulę i zrumienić. Kapustę odcisnąć z soku, sok zachować, kapustę posiekać. Kapustę zalać wywarem z gotowania golonki, dodać cebulę, karkówkę, golonkę i boczek. Dusić 1 godzinę. Kapustę oprószyć mąką, dodać kiełbaski, doprawić pieprzem, kminkiem i ewentualnie sokiem z kapusty. Dusić 10 minut. Mięso wyjąć i pokroić. Podawać z kapustą. Po uduszeniu kapustę można posypać 2 łyżkami tartej bułki i zapiekać 20 minut w temperaturze 200 st.C.