Kapusta zasmażana przepis z babcinego zeszytu. Prosty i skuteczny!
składniki:
- 1 kg kapusty kiszonej
- 2 cebule
- 5 łyżek oliwy
- łyżka cukru
- pieprz, liść laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego
- na zasmażkę: łyżka masła i dwie łyżki mąki
przyrządzanie:
- Umytą i pokrojona drobno kapustę zalewam wrzątkiem, dodajemy tam cebulę, łyżkę soli, miód, liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego, pieprz. Gotujemy taki zestaw około 40 minut.
- Na oliwie podsmaż cebulę, potem dodaję łyżkę masła i dwie łyżki mąki, gdy zasmażka nabierze złotego koloru dodaj ją do gotującej się kapusty, gotuj jeszcze chwile.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















