Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Karczek na patyku

Przepis na małą przekąskę, szaszłyki z karczku na patyku znakomicie nadające się na wieczorne grilowanie w gronie przyjaciół bądż rodziny.

Składniki:

  • 2-3 łyżki musztardy sarepskiej
  •  łagodna przyprawa do grilla 
  •  zioła: bazylia i oregano
  •  olej

Przygotowanie:

W przeddzień grilla należy mięso pokroić w plastry o szerokości 1,5 cm. Następnie przygotowujemy głęboką miskę, gdzie będziemy układać mięso. W osobnej miseczce robimy marynatę. Mieszamy musztardę z przyprawami do grilla oraz ziołami i olejem, a następnie obtaczamy po kolei każdy kawałek mięsa w marynacie i układami piętrami na sobie w głębokiej misce. Resztę marynaty wlewamy od góry na mięso i przykrywamy folią kuchenną chowając do lodówki. Rano można obrócić mięso, aby kawałki, które leżały na górze przez całą noc też mogły nabrać smaku i aromatu marynaty. Zostawiamy mięso do momentu przyrządzania grilla. Zaczynamy robić szaszłyki. Rozkładamy mięso i ładne pełne kawałki odkładamy na bok w zależności od ilości osób i na co kto będzie miał ochotę, ich nie będziemy kroić. Resztę kroimy w większą kostkę 2,5 cm x 2,5 cm i odstawiamy do miseczki. Paprykę myjemy, pozbywamy się nasionek i także kroimy w kostkę rozmiarami odpowiadającą mięsu. Cebule kroimy w 3 mm plastry, doda smaku mięsu podczas grillowania. Kiełbaski kroimy 1 cm plastry tak jak i umyta wcześniej cukinię. A następnie wszystkie składniki nabijamy na patyki do szaszłyków przemieniając ich kolejność, ale tak by papryka lub cebula oddzielała od siebie mięsa. Na koniec wszystko obsypujemy pikantną przyprawą do grilla i kładziemy szaszłyki i mięsa na ruszt. Znakomitym dodatkiem będą pieczone ziemniaki w folii aluminiowej i sałatka ze świeżych warzyw.