- ok 1,5 kg karpia
- 1/2 szklanki mąki
- 2 jajka
- 1/2 szklanki bułki tartej
- 1/4 kostki masła
Wypatroszonego karpia pokroić w dzwonka (1,5-2 cm). Obtoczyć każde dzwonko w mące, jajku i bułce tartej. ułożyć każde w brytfannie i włożyć do nagrzanego piekarnika. Na każdym dzwonku kłaść kawałeczek masła. Piec do zrumienienia, obracając na drugą stronę.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













