Genialny pomysł na obiad. Kasza gryczana z kurczakiem, zapiekana pod serową pierzynką.

składniki:
- woreczek kaszy gryczanej
- pierś z kurczaka
- mała cebula
- sól
- pieprz do smaku
- nasiona słonecznika i dyni
- 1 szklanka startego sera gouda lub parmezanu
przyrządzanie:
- kaszę gryczaną ugotuj wg. instrukcji na opakowaniu.
- W tym czasie na suchej patelni upraż nasiona słonecznika oraz dyni.
- Cebulę posiekaj i zeszklij na oliwie.
- Kurczaka pokrój w kostkę i usmaż na złoty kolor.
- Wszystkie składniki wymieszaj.
- Naczynie wysmaruj masłem, przełóż kaszę i całość posyp tartym serem.
- Zapiekaj 15 minut, aż ser się roztopi i zacznie przyrumieniać.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














