Błyskawiczny i bardzo tani obiad. Kasza pęczak w dodatku jest zdrowa i pożywna, tak samo jak warzywa.

składniki:
- porcja kaszy pęczak
- warzywa zna patelnię
- pomidorki koktajlowe
- sól, pieprz
- bazylia świeża
- olej rzepakowy do smażenia
przyrządzanie:
- kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
- warzywa smażymy na patelni. Dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i bazylię.
- Pod koniec smażenia warzyw doprawiamy je solą, pieprzem i suszoną kolendrą.
- Teraz ściągamy patelnie z ognia i dodajemy kaszę pęczak.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














