składniki:
- kostka masła
- 2 paczki biszkoptów
- 3 łyżki kakao
- 3 łyżki kawy rozpuszczalnej
- 2 opakowania cukru waniliowego
- wiórki kokosowe
- olejek rumowy
- 3 kieliszki wódki
przyrządzanie:
- Cukier, masło, cukier waniliowy, kakao i kawę ucieraj razem przez około 30 minut.
- Następnie dodaj po trochę starte ciastka i olejek oraz stopniowo wlewaj wódkę.
- Uformuj małe kulki i obtocz je w wiórkach kokosowych.
- Gotowe kulki włóż do lodówki na kilkanaście minut.
- Przechowuj w lodówce.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















