Kawę mrożoną można przygotować na wiele sposobów. Dzisiaj pokusimy się o przetestowanie przepisu wprost od greckich baristów. Przed Państwem mocno orzeźwiająca, dająca kopa w letnie dni kawa frappe według greckiej receptury.

składniki:
- 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- 3 łyżeczki cukru
- 3 łyżki wody
- kostki lodu
- mleko skondensowane do smaku
przyrządzanie:
- Wlej wodę, wsyp kawę i cukier do naczynia blendera
- Miksuj na najwyższych obrotach przez nie mniej niż 2 minuty
- Wysoką szklankę napełnij do połowy kostkami lodu
- Wlej piankę do szklanki i powoli uzupełnij ją mlekiem skondensowanym
- Jeśli lubisz dodaj bitą śmietanę
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














