
Niezwykle aromatyczna i rozgrzewająca propozycja dla miłośników mocnej kawy i smaku anyżu
przepis z kuchni: włoskiej
czas: 10 minut
liczba porcji: 2
składniki:
400 ml zaparzonej, mocnej kawy
100 ml sambuki (włoski likier anyżowy)
przyrządzanie:
Do gorącego naparu kawowego dodać likier sambuca. Wymieszać. Spienić za pomocą dyszy pary w ekspresie ciśnieniowym albo za pomocą urzadzenia typu \”capuccino maker\”. Ewentualnie nieco dosłodzić. Podawać gorące.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













